Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag med bid i: En historisk klimaretssag

tirs 12. marts @ 16:30 - 17:30

Kr.50

Har du også fulgt med i Danmarks første klimaretssag?

Klimabevægelsen og Dansk Vegetarisk Forening, assisteret af Forbrugerrådet Tænk, har sagsøgt Danish Crown for greenwashing i forbindelse med kampagnen om ‘klimavenlig gris” og ”dansk gris er mere klimavenlig end du tror”.

Sagens kerne er principiel, og dommen får betydning for, hvornår andre virksomheder kan kalde sig klimavenlige og hvad de skal kunne fremlægge for at dokumentere det. Derfor har nogle af Danmarks største erhvervsorganisationer også meldt sin ankomst i sagen. På Danish Crowns side står Dansk Industri og Landbrug & Fødevarer, imens Dansk Erhverv (der pt. rådgiver mere end 18.000 virksomheder) sidder på tilskuerrækkerne, uden at have valgt side.

I Andelsgaarde er vi så heldige, at vi kun to dage efter dommens afgørelse får besøg af to af sagens absolutte hovedpersoner i forbindelse med vores nye foredragsrække ”Foredrag med bid i”. Her vil sagens førende advokat, Marc Stounberg fra Kontra Advokater, generalsekretær for Dansk Vegetarisk Forening, Rune Christoffer Dragsdahl, og Maria Frank Nielsen, seniorjurist hos Tænk, fortælle om sagen og hvorfor den er så vigtig; greenwashing er en kæmpe udfordring for klimakampen, landbruget og fødevareproduktionen, og da sagen er den første af sin art, vil dommen være med til at definere, hvad der kan lade sig gøre markedsføringsmæssigt fremover.

Arrangementet laver vi i samarbejde med vores venner fra Rødder, som holder til på Bispevej 4A, 2400 København NV. De byder på en grøn snack undervejs – det bliver et foredrag med bid i! Billetter til arrangementet koster 50 kr. og kan købes her:

Foredrag Med Bid I: En Historisk Klimaretssag — Rødder (rodder.dk)

Der er mulighed for at blive hængende hos Rødder efter foredraget og spise aftensmad. De vil lave en god økologisk gryde med masser af vintergrønt og Rødders eget brød på siden. Det koster 80 kr. og kan tilkøbes på dagen.

”Foredrag med bid i” dukker op nede hos Rødder en 4-5 gange i løbet af 2024, hvor vi behandler landbrugets aktuelle problemer sammen med foredragsholdere med holdninger og bid i, som har en dyb viden og store ambitioner om et anderledes landbrug.

Detaljer

Dato:
tirs 12. marts
Tidspunkt:
16:30 - 17:30
Pris:
Kr.50
Begivenhed Tags:
Hjemmeside:
https://www.rodder.dk/events/2024/2/8/foredrag-med-bid-i-en-historisk-klimaretssag

Arrangør

Andelsgaarde x Rødder

Sted

Rødder
Bispevej 4a
København NV, 2400 Danmark
+ Google Maps