Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Andelsgaarde kommer til Odense

tors 21. marts @ 16:30 - 18:00

I Andelsgaarde oplyser vi om klima og biodiversitetskrisens årsager og viser konkrete løsninger: Vi opkøber gårde og jord, genopbygger jorden og binder CO2, giver naturen plads og understøtter et grønt generationsskifte i landbruget.

Et diverst landbrug er et stærkt landbrug!

Det skal gå stærkt med at skabe et landbrug i balance og sikre jordens frugtbarhed. Jord er grundlaget for vores fødevareproduktion, men ifølge FN er 60 % af landbrugsjorden i Europa udpint i en sådan grad at nye dyrkningspraksisser er nødvendige.

Behovet for at hjælpe en ny generation af bønder i gang kan ikke vente længere. Gennemsnitsalderen blandt danske bønder er omkring 60 år, og kun hver 14. er under 40 år. Det danske landbrug er kommet for langt væk fra os alle sammen. I 1945 var der omkring 200.000 bedrifter i Danmark, i dag er det tal faldet til 7.000, og det falder fortsat.

Vi ved, at hvis fremtidens landbrug igen skal have legitimitet og finde genklang hos befolkningen, så skal der genetableres et fællesskab imellem befolkning og bønder. Der er brug for folkeoplysning. Det handler om at genskabe forholdet til den frugtbare jord, som vi alle er afhængige af, følge naturvidenskabelig fakta og være med til at forøge biodiversiteten og CO2-optaget markant.

Vil DU være med?

Andelsgaarde er en ny andelsmodel, hvor alle skal have råd til at blive gårdejer i en forening. Her små fire år efter er det blevet til 3 gårde to nye samarbejdsgårde, over 3.000 medlemmer, og nu vores helt nye samarbejdsgård i Odense, Den lille Mark.

Andelsgaarde er en folkebevægelse for alle! vi er ikke røde eller blå, vi er grønne og vi har lyst til at skabe en fælles platform, hvorfra vi sammen kan handle os ud af klimakrisen.

Til dette fyraftensmøde lancerer vi vores ankomst til Odense! Her kan I møde vores seje nye og unge forvalter Moanna Quyhn der forpagter lidt over en hektar, der skal dyrkes som en alsidig markedshave. I Kan også møde vores seje og lidt mere erfarne forvalter Sif Thime der forvalter vores anden fynske gård, Spaanbrogård ved Bovense.

 

Programmet:

16.30 -17.00 Velkomst og præsentation af Andelsgaarde
Ved Foreningsdirektør Jacob Westergaard Madsen

16.30 – 17.00 Andelsgaarde i Odense og Bovense
Ved Andelsgaardes forvalter Moanna Quyhn fra Den lille Mark og Sif Thime forvalter fra Spaanbrogård 

17.00 – 17.30 Frivillighed og engagement i Andelsgaarde
Ved Arrangementsansvarlig Kristine Møller Gårdhus og frivillige fra foreningen

Detaljer

Dato:
tors 21. marts
Tidspunkt:
16:30 - 18:00

Arrangør

Andelsgaarde
E-mail
info@andelsgaarde.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Odense Bibliotek
Østre Stationsvej 15
Odense, Odense C 5000 Danmark
+ Google Maps