Nyhedsbrev # 73 – Tillykke med gård nummer tre

Kære alle

Nu skriver vi til jer igen, og denne gang med en kæmpestor nyhed. Vi kan nemlig sige tillykke til hinanden med Andelsgaardes tredje gård. Og det er ikke en hvilken som helst gård, men den – i øko- og andelskredse kendte – Brinkholm ved Stevns: en veldrevet andelsgård med 500 andelshavere, der har eksisteret i over 20 år.

Gammel og ny andelsmodel
Igennem hele 2021 har vi holdt en række gode og konstruktive møder med Brinkholm, idet bestyrelsen ønskede et generationsskifte for at kunne fortsætte det, de har bygget op. Vi var glade for, at de rakte ud til os, da vi har så mange værdier og visioner til fælles. I lørdags faldt aftalen på plads, da Brinkholms andelshavere stemte ja.

Generationsskiftet til Andelsgaarde betyder, at vi nu har fået 500 nye medlemmer, som er gårdejere sammen med os. Brinkholms andelshavere har nemlig konverteret deres andele til et medlemskab af Andelsgaarde, og det betyder, at Andelsgaarde har vokset sig stærk til 2.700 medlemmer.

Rent teknisk vil Brinkholms andelsselskab A.M.B.A overgå til at være et selskab under Andelsgaarde. Det styrker os organisatorisk, juridisk og økonomisk.

Nye medlemsmuligheder på Brinkholm
Brinkholm holder til på Kulagervej 23 ved Karise. Gården er over 30 hektar og ligger på begge sider af Tryggevælde Å i et smukt og varieret landskab. I kan godt glæde jer!
Brinkholm har et skønt fælleslokale med køkkenfaciliteter, som vi straks vil sætte i stand, og vi forventer, at det allerede er klar til ny brug i juli/august måned. Her kan I booke jer gratis ind til fx en fødselsdag, for gården er jeres!

Brinkholm har også en dygtig forpagter, Nikolaj. Glæd jer til at møde ham og hans kone, Zoe. På billedet ser I dem sammen med Phie fra Andelsgaardes bestyrelse og Bodil fra LandbrugsLaugets bestyrelse.

Vi går også i gang med at undersøge muligheden for overnatning, shelters mv., for Brinkholm er helt enestående og fortjener al opmærksomhed.

Og så er der store planer for både naturprojekter og grøntsagsproduktionen på Brinkholm, som bl.a. vil levere til Grønt Marked i København. Der bliver også allerede produceret mel, øl og whisky.

Vores daglige leder, Jacob, vil ganske snart arrangere et besøg på vores nye gård.

På vej mod Jylland
Den nye bæredygtige andelsmodel, som Andelsgaarde bygger på, er ved at vise sit værd: Vi har nu fået den tredje gård på under fire år – uden startkapital. Tre forvalterpar har fået et landbrug. Vi har omlagt jorden, der dyrkes grøntsager, der er etableret skovlandbrug, vi er på vej med en biodiversitetsskov, og listen fortsætter. Det har vi stort set gjort ved hjælp af frivillige kræfter.

Men vi stopper ikke her! Vi er allerede i forhandlinger om jord i Jylland og håber meget, at vi snart kan sætte flaget i den jyske muld.

Bedste andelshilsner fra den daglige ledelse og bestyrelsen

Følg os på sociale medier:
F: Andelsgaarde | Facebook
I: Andelsgaarde (@andelsgaarde.dk) • Instagram-billeder og -videoer

Læs mere og bliv medlem:
Andelsgaarde.dk