Nyhedsbrev # 64 – Sommerhilsen

[vc_row][vc_column][vc_column_text uncode_shortcode_id=”516824″]

Sommerhilsen
Det går godt for Andelsgaarde. Vi har kun været i gang et par år, vi er i gang på to gårde og leder allerede efter den tredje gård.
I løbet af året får vi ny hjemmeside, og vi er ved at producere ny kampagnefilm, så der er flere, der får kendskab til os. Vi glæder os til at vise jer resultaterne, så I også kan dele dem.
I, som er medlemmer, er first movers og kender derfor vores simple, nye skalerbare andelsmodel: 150 kr. om måneden og så er vi gårdejere i fællesskab med én stemme hver på den årlige generalforsamling. For hver gård, vi køber, er vi ejere af en mere.
Modellen er simpel, fordi vi bare betaler, dét det koster at drive de mest bæredygtigegårde, og vi får lov at betale det, som det koster at dyrke de mest klimavenlige grøntsager, frugter og bær – og nu skal vi også snart i gang med at rejse biodiversitetsskov, så vi binder mere CO2, end vi udleder.
Den nye skalerbare andelsmodel er en succes, og nu skal vi have den ud til alle i vores omgangskreds. Vi vil derfor gerne bede jer om at finde et nyt medlem i år!
Vi kunne nemlig godt tænke os, at der ikke var to eller tre, men 10-20 gældsfrie og velfungerende gårde til vores børn og børnebørn. På den måde vil de være bedre rustet til klima- og biodiversitetskrisen!

Lørdagsmarkvandringer hele sommeren
De succesfulde markvandringer på Lerbjerggård fortsætter i resten af august.
Markvandringerne er for alle, så tag endelig jeres venner med, som endnu ikke er medlemmer af Andelsgaarde.
Vi vil fortælle om Andelsgaarde, om byggeplanerne for gården og selvfølgelig tage jer med ud i marken og fortælle om, hvordan og hvorfor jorden dyrkes, som den gør.
Markvandringen starter kl. 11.15 og tager omkring en time. Bagefter er I hjertens velkomne til at nyde en medbragt madpakke nede mellem frugttræerne i skovlandbruget.
Boden er naturligvis også åben.
Tilmelding er ikke nødvendig.

Frivillige arbejdsdage
Arbejdsopgaverne for den kommende tid er, at gøre marken klar til efteråret og vinteren. Det betyder, at bedene skal tømmes og tilsås med efterafgrøder; planter, som skal holde liv i jorden over vinteren, og hvis rødder skal holde fast på jorden i regn og blæst.
For de, som har lyst til at hjælpe til i nogle timer og få lidt jord under neglene, så er datoerne:
Fredag d. 20. august
Lørdag d. 28 august
Søndag d. 29. august
Søndag d. 5 september
Søndag d. 19. september
Alle frivillige arbejdsdage starter kl. 10.15 og slutter kl. 15. Husk en madpakke, arbejdstøj- og handsker. Tilmeld jer hos Sofie på info@andelsgaarde.dk Som altid er det først til mølle.

Tog og parkering
Til alle vores arrangementer er der tog til døren og planlagt efter togtiderne. Kommer man i bil, er der parkering ved skolen, lige overfor gården. Lerbjerggårds adresse er: Melbyvej 129, 3370 Melby.

Lille kampagnefilm om gården på Fyn
Vi overtager jorden i september/oktober på den nye gård mellem Nyborg og Kerteminde og glæder os til at invitere jer til det første arrangement. Til de af jer, der endnu ikke har set og delt videoen om vores nye gård på Fyn, kan I finde en lille film her:

Fra Facebook: https://fb.watch/53Z2vVpnDI/
På YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=DEtmgY3aRTw

Følg med på vores forskellige kanaler her:

Facebook andelsgaarde:
https://www.facebook.com/andelsgaarde/

Facebook Nanna & Christopher:
https://www.facebook.com/Nanna-Christopher-Andelsgaarde-109156154134263/

Instagram andelsgaarde:
https://www.instagram.com/andelsgaarde.dk

Instagram Nanna & Christopher:
https://www.instagram.com/nanna.christopher.andelsgaarde/

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]