Nyhedsbrev # 59 – Til lykke med din nye gård på Fyn

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Så har vi og sælger underskrevet en købsaftale på Spaanbro gården på Fyn mellem Kerteminde og Nyborg. Kun 30 min fra Odense, 1 time og 30 min fra København og 1 time og 45 min fra Århus. Gården er beliggende på Baunemosevej 6, Nyborg. Kun 10 min på cykel til stranden.

De sidste måneder har vi undersøgt gården fra a-z, og har søgt om skovrejsning af biodiversitetsskov – og tilladelsen er allerede i hus. Vi vil også søge om mulighed for opstilling af flere shelters og hytter til jer, og lige nu undersøger vi, hvordan vi bedst kan skabe den helt rigtige gård til jer.

Vi overtog nøglerne d. 31. marts, og jorden bliver efter den sidste ærtehøst ledig i sensommeren, og så skal vi plante det hele til, til glæde for fugle- og insektliv. Vi regner også med at plante en masse frugttræer og bærbuske, så vi med tiden kan plukke frisk frugt, når vi overnatter på gården 🙂

Men det endelige design af gårdens arealer, og hvad der skal plantes, skal naturligvis først planlægges grundigt. Og vi skal tage alle de hensyn vi kan tage til vores nye naboer, så vi får opbygget nye netværk og gode relationer i vores nye lokalområde.

Gården er købt kontant for 825.000 kr. og er på lidt over 5 hektar. Hovedhuset kan ikke beboes, så det skal rives ned, og der skal bygges nyt. Arkitekt Kristoffer Tejlgaard har endnu engang ønsket at levere et færdigt tegningssæt til jer. Tak Kristoffer!

Gården har en fantastisk stor lade og et par staldbygninger, som kan laves om til alt hvad hjertet begærer. Nu skal vi i tænkeboks, og hvis I har gode ideer, så skriver I bare til os. Men første prioritet er, at I kan komme til at overnatte på jeres gård, og at vi får øget biodiversiteten og bundet en masse CO2. Det går vi først i gang med!

Vi åbner gården og laver plantearrangementer, så snart vi har nogle ordentlige toiletforhold på plads. Vi håber vi kan gøre det allerede d. 1. september, når vi overtager jorden. Imens vil vi gerne bede jer om at skrive og ringe til alle gode venner og bekendte på Fyn, og dele den gode nyhed, og spørge om de ikke skulle have lyst til at blive gårdejere med os på www.andelsgaarde.dk

Så snart vi har det første arrangement på plads på jeres nye gård, er I naturligvis de første, der får besked. Vi vil også arrangere kollektiv transport fra København og Jylland, når vi skal plante jorden til 🙂

Vi har lavet en kort film, hvor I kort kan se den nye gård. Desværre var det 5 min før den sidste snestorm for nogle få uger siden, så filmen blev kort, for alle legemsdele var lige ved at fryse af 🙁

I kan se og dele den her på facebook
https://fb.watch/53Z2vVpnDI/

I kan se den her på youtube:
https://youtu.be/DEtmgY3aRTw

Bæredygtig økonomi
Købet af Spaanbro gården viser, at vi sammen har fundet en ny andelsmodel, hvor alle kan blive gårdejere. På lidt over et år har vi sammen med Nanna og Christopher fået et regenerativt landbrug op at stå med en divers grøntsagsproduktion og et skovlandbrug, og nu skal vi allerede i gang med at forsøge biodiversiteten markant på den næste gård!

Vores nye andelsmodel har nu vist sig funktionsdygtig, og vi håber at andre kan se, hvad vi har erfaret, nemlig, at vi kan vende udviklingen på landet til noget positivt sammen.

Nu mangler vi bare, at resten af Danmark melder sig ind, og det kan vi ikke gøre uden jer.

I må derfor gerne dele den gode nyhed på de sociale medier og skrive og ringe til gode venner og bekendte, som også er trætte af ikke at kunne handle på klima- og biodiversitetskrisen. Det er sådan vi kommer videre. En gård ad gangen.

Nu ser vi mod Jylland, for Andelsgaarde skal være i hele landet! Finder I blot et nyt medlem hver i år, vil vi vokse med dobbelt styrke.

Hvis du ikke er medlem og blot læser med her på nyhedsbrevet, kan du kan melde dig ind her: www.andelsgaarde.dk

Husk at dele den gode nyhed her, så der er flere, der får kendskab til os:
I kan se og dele den her på facebook
https://fb.watch/53Z2vVpnDI/

Tillykke!

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]