Nyhedsbrev # 49 – Kampagne, udflugt til Naturplanteskolen og mere om kapitalfonde

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kampagne kick-off: Fradragsberettigede donationer til Andelsgaarde
I dag kick-starter vi en kampagne for, at fremtidige donationer til Andelsgaarde kan blive fradragsberettigede. Vi får nemlig flere løbende henvendelser på større donationer, og det skal vi naturligvis forsøge at imødekomme, så vi kan komme endnu hurtigere i gang med den næste gård.

Formålet med kampagnen er derfor, at privatpersoner og virksomheder, jf. ligningsloven, kan få skattefradrag for donationer til Andelsgaarde.

For at blive godkendt af Skat skal mindst 100 personer give minimum 200 kr. Det vil vi forsøge at opnå i den kommende uge, og vi håber sådan, at du vil hjælpe os på vej! Vi SKAL nå det inden den 29. september.

Du kan give en donation på to måder:

Overføre 200 kr. til Foreningen Andelsgaarde på Mobilepay: 18013. Husk at skrive dit fulde navn i kommentarfeltet.

Eller

Overføre 200 kr. til Foreningen Andelsgaardes konto i Merkur Andelskasse: reg. 8401 og kontonummer: 1524059. Husk at skrive dit fulde navn i kommentarfeltet.

Hvis du donerer 200 kr. og vi efterfølgende bliver godkendt af Skat, kan du få fradrag for de 200 kr. Det kræver imidlertid, at du skal opgive dit fulde navn, adresse og CPR nummer i kommentarfeltet ved indbetaling enten på Mobilepay eller på ovenstående konto, ellers kan Skat ikke registrere det. Men det er KUN, hvis du vil have fradraget for de 200 kr., at du skal opgive dit fulde navn, adresse og CPR nummer!

Alle donationer går ubeskåret til køb af en ny gård.

Hvis I er to eller flere i en husstand, som ønsker at give en donation, er det vigtigt, at I betaler 200 kr. af flere omgange – altså én donation pr person – så vi når 100 personer. Enkeltpersoner må selvfølgelig gerne give mere end 200 kr. 🙂

Vi overholder naturligvis alle GDPR-regler og passer godt på dine oplysninger!

Gratis udflugt til Naturplanteskolen. Kun for medlemmer!
Aiah Noack, indehaver af Naturplanteskolen, vil fortælle om sit mangeårige arbejde med at indsamle, dyrke, forædle og formidle spiselige planter til danske haver, parker, byhaver, altankasser, vindueskarme, og gartnerier. Undervejs vil vi blive vist rundt på planteskolen. Her får vi inspiration og fif til hvordan vi selv kan komme i gang med at dyrke flere spiselige planter derhjemme i villahaven eller i altankassen…

Arrangementet er kun for Andelsgaardes medlemmer, og det er gratis. Det finder sted lørdag d. 3. oktober kl. 11:00 – 13:00 på Naturplanteskolen, Stærkendevej 177, 2640 Hedehusene.

Der vil være mulighed for at samle blade og blomster ind til sin egen Fantasilat, som kan spises til den medbragte madpakke. Vi sørger for salatdressingen. Der er en café på planteskolen, som serverer frisk kaffe og te, og hvor det også vil være muligt at købe en sandwich. Grundet Covid-19 bedes alle medbringe sit eget bestik og service. Vi følger selvfølgelig myndighedernes anbefalinger. Medbring derfor håndsprit og mundbind og bliv hjemme, hvis du har symptomer.
Tag tøj på, der passer til vejrliget, da dele af Aiahs foredrag vil foregå udenfor.
Du/I kan tilmelde dig/jer til Sofie på info@andelsgaarde.dk. Grundet Covid-19 er der begrænset antal pladser, så det er først til mølle. Der går regional-tog til Roskilde og Hedehusene og S-tog til Greve, hvorfra man kan cykle det sidste stykke.

Vi glæder os til at se jer!

Kapitalfonde er ved at opkøbe dansk landbrugsjord
Over 10.000. Så mange gange blev Rasmus Willig og Kim Qvists kronik om kapitalfondes opkøb af dansk landbrugsjord blevet delt fra Dagbladet Informations hjemmeside. Nu har Rasmus skrevet endnu et indlæg om kapitalfondenes indtog – og om vigtigheden af, at vi alle sammen bliver gårdejere. Læs og del kronikken her:
https://www.information.dk/debat/2020/09/kapitalfonde-tager-dansk-landbrug-sammen-gaardejere?fbclid=IwAR2qG0AO4fl3MwNS-1oRo8pWDDdU_xU_G3I35Ftmb0CNlufc3VZCecr7emI

Mange hilsner fra,
Bestyrelsen.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]