Nyhedsbrev # 47 – Comeback til Andelstanken

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kun for medlemmer: Biodiversitetsdag med Camilla
Den første lørdag i september, inviterer biolog Camilla Brok til en gåtur på engen ved Lerbjerggård, hvor hun vil fortælle om biodiversitet. Vi vil tale om hvad en fersk eng er, og hvorfor den er beskyttet. Hvad biodiversitet overhovedet er for en størrelse, og hvordan vi kan forbedre forholdene for de vilde dyr og planter på engen. Vi stopper op ved engens planter, lærer navnene på nogle af dem og hører, hvad de kan fortælle om engens historie, de naturmæssige forhold og menneskelige påvirkninger.

Tag solidt og gerne vandtæt fodtøj på, da der kan være knoldet og vådt på engen. Fornuftig påklædning efter vejret og måske lidt koldt at drikke. Vi glæder os til at se jer!

Arrangementet er kun for medlemmer af Andelsgaarde, og finder sted lørdag d. 5 september kl. 13:15 – 15:00. Vi mødes på gården og går samlet ud på tur. Der er frisk kaffe på kanden, og der vil være mulighed for at købe Nanna og Christophers grøntsager før hjemturen. Er vejret godt kan det varm anbefales at tage badetøj med. Der er kun 10 min på cykel til stranden i Liseleje!

Tilmelding ved første-til-mølle. Der er plads til 25 med god Covid-afstand. Du/I kan tilmelde dig/jer til Sofie på info@andelsgaarde.dk. Der går tog til gården fra København over Hillerød, og kommer du/I med bil så følg parkeringsskiltene på gården. Adressen er Melbyvej 129, 3370 Melby.

Hal Koch og Greta Thunberg i skøn forening
I denne uges Højskoleblad, er der en flot artikel om Andelsgaarde, ”Comeback til andelstanken”. I bladet udtaler Krogerup Højskoles forstander Rasmus Meyer blandt andet: ”Andelsgaarde inkarnerer det bedste i den danske klimabevægelse, fordi de viser, at ingen kan løse hele problemet, men alle kan gøre noget. De er med til at vise en vej ud af angst, frygt og mismod til aktiv handling, og deres måde at sammentænke demokratisering af økonomi og produktionsformer med bæredygtighed og klimavenlige dyrkningsmetoder er jo nærmest Hal Koch og Greta Thunberg i skøn forening,”.

Læs hele artiklen her og del den gerne:

https://www.hojskolebladet.dk/nyhedsarkiv/2020/jun/comeback-til-andelstanken/

https://www.facebook.com/1038654519565606/posts/2994831047281267/?d=n

Frivillige arbejdsdage og rundvisning i skovlandbruget
Sensommeren nærmer sig, solskinstimer bliver færre, men der er nok at tage fat på, så Nanna og Christopher inviterer igen til frivillige arbejdsdage i september. Husk at tilmelde jer til Sofie på info@andelsgaarde.dk. Datoerne for frivillige arbejdsdage er følgende:

Søndag den 13 september kl. 10:15 -16
Søndag den 27 september kl. 10:15 -16

Åben rundvisning for børnefamilier
I september har Nanna og Christopher også én rundvisning på gården, hvor de vil fortælle om deres første sæson og etableringen af skovlandbruget. Her kan du også møde Kaj og Andreas, de to grisebasser, som fungerer som skovlandbrugets græsslåmaskiner og som er glade for at blive kløet på maven. I er meget velkomne til at tage potentielle Andelsgaarde-medlemmer med. Tag madpakke med og nyd den i skovlandbruget bagefter, eller hvis det regner i laden. Datoen er:

Lørdag den 19 september kl. 11:15 – 12:15

Åbningstider
Lerbjerggård har åbent hele september onsdag til søndag fra 10-16 for grøntagssalg og der er borde og bænke til dem som vil nyde en kop kaffe i skovlandbruget sammen Kaj og Andreas 🙂

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]