Nyhedsbrev # 45 – Grise i skovlandbruget

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Velkommen til Kaj og Andreas
Kaj og Andreas ankom til Lerbjerggård i sidste uge, hvor de er på fuld overenskomst og skal have et langt og godt liv i skovlandbruget. De skal aldrig slagtes, men kommer til at gå på pension på gården.

Kaj og Andreas er af racen kunekune, en mindre griserace, som trives bedst udelukkende på græsfoder, og derfor er de perfekte til rollen som gårdens dieselfrie græsslåmaskiner. Kaj og Andreas er lige over 3 måneder gamle og er utroligt glade for at blive kløet på maven. De er begge født på besøgsgården Tothaven ved Hundested, som i øvrigt er et besøg værd!

En stor tak til Bodil Pedersens Fond, der har doneret 36.500 kr. til etablering af mobilt grisehus til skovlandbruget og dermed støtter Andelsgaarde for anden gang.

Fælleshus under en klimaskærm har fået yderligere støtte fra LAG
De lokale aktionsgrupper (LAG) i Halsnæs kommune har indstillet Andelsgaarde til støtte med hele 625.000 kr. Bevillingen skal godkendes endeligt i Erhvervsstyrelsen, men vi er nået igennem første og vigtige nåleøje og håber på det bedste! Bevillingen er givet til drivhusprojektet/fælleshus under en klimaskærm, som også er støttet af RealDania fra Underværker med 1 mio. kr. En stor tak til LAG, som har været helt fantastiske i processen.

Bike and Bake
Som vi skrev i forrige nyhedsbrev, bliver lørdag d. 25. juli en særlig dag! Der har vi en af de større arbejdsdage, hvor helt op til 30 kan komme og hjælpe med at få luget og ordnet skovhaven.

Vi starter kl. 10, og I kan tilmelde jer på info@andelsgaarde.dk. Derudover afholder Nanna og Christopher rundvisning kl. 11, og vi har inviteret Michele, som har Bike and Bake. Michele har en helt særlig Christianiacykel, som er et cyklende køkken med stenovn. Han vil bage sprøde stenovnsbagte italienske pizzaer med grønt fra gården. Der kan købes Pizza fra kl. 11. I kan godt glæde jer!

Arbejdsdage og rundvisninger i august
Sensommeren nærmer sig, og lugearbejdet bliver mindre på gården. Derfor vil der i august kun være en enkelt arbejdsdag om ugen med 7 medlemmer per arbejdsdag. Husk at tilmelde jer til Sofie på info@andelsgaarde.dkDatoerne for arbejdsdage er følgende:

Fredag den 7. august kl. 10-16

Søndag den 16. august kl. 10-16

Søndag den 23. august kl. 10-16

Søndag den 30. august kl. 10-16

I august fortsætter Nanna og Christopher med rundvisninger på gården hver anden lørdag kl. 11. I er meget velkomne til at tage potentielle Andelsgaarde-medlemmer med. Datoerne er:

Lørdag den 8. august

Lørdag den 22. august

Nanna og Christopher har deres egne sider på Facebook og Instagram, hvor I kan følge med i produktionen og se, hvad der er til salg fra Lerbjerggård. I kan følge med på Nannas og Christophers profiler her:

Facebook:
https://www.facebook.com/Nanna-Christopher-Andelsgaarde-109156154134263/

Instagram:
https://www.instagram.com/nanna.christopher.andelsgaarde/

Og på Andelsgaardes profiler her:

Facebook:
https://www.facebook.com/andelsgaarde/

Instagram:
https://www.instagram.com/andelsgaarde.dk

Youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCEna59etIFr1qPppJUbqkuw

Hjemmeside:
https://www.andelsgaarde.dk/

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]