Nyhedsbrev # 44 – Sommer på Lerbjerggård

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Andelsgaardes biodiversitetsgruppe har kastet sig over at gøre gården mere fuglevenlig. Første skridt er at få sat en masse redekasser op, som kan være hjem for fugle i området.

Derfor er der blevet købt de første 27 redekasser, som snart skal sættes op. På sigt vil de forhåbentlig blive beboet af musvitter, blåmejser, rødstjerter, solsorte, gråspurve, landsvaler og sågar flagermus!

De fleste af ovennævnte fugle klarer sig udmærket i Danmark og bestanden er stabil, men både landsvalen og rødstjerten er i tilbagegang i Europa. Det vil vi naturligvis gerne modvirke! Redekasserne er allerede ankommet til gården og har fået lidt linolie – næste skridt er, at de skal sættes op, og så er de indflytningsklar til næste forår.

Da også stæren og tårnfalken desværre er i kraftig tilbagegang, er planen til næste år at få genbrugt nogle af de gamle spær fra gården til at lave to pæle med stærekasser samt få opsat en tårnfalkekasse. Forhåbentlig vil en kommende tårnfalk desuden servicere grøntsagsmarken ved at snuppe musene.

De sidste mange træer, som er plantet efter etableringen af skovlandbruget, er plantet alene til glæde for de små pipper, og på sigt skal de gerne udgøre et bedre fødegrundlag og naturligt levested for gårdens fugleliv.

Hvis du også har lyst til at deltage i biodiversitetsgruppens arbejde, er du meget velkommen til at kontakte Camilla: camilla.s.brok@gmail.com.
Hvis du vil være med til at gøre gården mere fuglevenlig, kan du kontakte Daniel: danimadsen@gmail.com.

Frivillige arbejdsdage i juli
Nanna og Christopher inviterer til nye arbejdsdage i juli, og vi forsætter med 7-8 medlemmer ad gangen, da det passer godt ind i hverdagen på gården. Vi starter op kl. 10 og slutter kl. 16. Husk madpakker, noget at drikke, håndsprit og arbejdshandsker.

Datoerne er følgende:
Fredag den 3. juli
Søndag den 5. juli
Fredag den 10. juli
Søndag den 12. juli
Fredag den 17. juli
Søndag den 19. juli
Fredag den 31. juli
Søndag den 2. august

I kan tilmelde jer til Sofie på: info@andelsgaarde.dk.

Rundvisninger
Nanna og Christopher forsætter med rundvisning på gården hver anden lørdag. Hvis du går og drømmer om at besøge din gård, eller du vil vise gården til en ven eller veninde, så kom endelig forbi Melbyvej 129, 3370 Melby, følgende lørdage kl. 11:

Lørdag den 27. juni
Lørdag den 11. juli

Bike and Bake
Lørdag den 25. juli bliver en særlig dag! Der har vi en af de større arbejdsdage, hvor helt op til 30 medlemmer kan komme og hjælpe med at få luget og ordnet skovhaven.
Vi starter kl. 10, og I kan tilmelde jer på info@andelsgaarde.dk. Derudover afholder Nanna og Christopher rundvisning kl. 11, og vi har inviteret Michele, som har Bike and Bake. Michele har en helt særlig Christianiacykel, som er et cyklende køkken med stenovn. Han vil bage sprøde stenovnsbagte italienske pizzaer med grønt fra gården. Der kan købes Pizza fra  kl. 11. I kan godt glæde jer!

Bestyrelsen holder ikke sommerferie
Bestyrelsen besøger i øjeblikket gårde på Fyn og i Jylland med henblik på at etablere den næste gård. Det fortsætter henover sommeren og ud på efteråret. I må derfor meget gerne dele vores seneste kampagnefilm eller fortælle om Andelsgaarde til venner og bekendte, så vi kan komme i hus med den næste gård!

Du kan dele vores seneste kampagnefilm herfra:

Facebook:
https://www.facebook.com/watch/?v=746205719508051

Instagram:
https://www.instagram.com/p/CBXnG17BEc2/?igshid=sgd1ajktnv4d

Youtube:
https://youtu.be/z-1zFPDdr4c

De bedste sommerhilsner

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]