Nyhedsbrev # 33 – Medlemsaften og stiftelse af frivilliggrupper

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kære alle

I dette nyhedsbrev inviterer vi til medlemsaften, hvor der skal laves frivilliggrupper og til en ny træ-plante-dag, hvor det især at spiselige træer til fugle og insekter, der skal i jorden.

Medlemsaften og stiftelse af frivilliggrupper: Fredag den 28. februar 2020

Andelsgaarde har vokseværk, og derfor er det tid til, at vi begynder at organisere os i frivillige grupper. Kom til en hyggelig medlemsaften på Christianshavns Beboerhus fredag den 28. februar. Formand Rasmus orienterer om stort og småt, og vi tager første skridt i retning af at få oprettet frivillige grupper. Vi skal sammen finde ud af, hvilke opgaver vi ønsker at løfte i Andelsgaarde, og hvordan vi vil organisere os på Lerbjerggard og på de fremtidige gårde, som vi så småt er begyndt at lede efter. Grupper kan være alt fra en fuglegruppe til et le-laug eller en gruppe som fokuserer på CO2-lagring i jorden. Alle gode idéer er velkomne, og vil herefter blive fremlagt for bestyrelsen.

Kom med mad i maven – der vil være mulighed for at købe drikkevarer til en rimelig pris i baren. Send gerne en tilmelding til Hjalte på hjaltebetak@gmail.com, så vi har en idé om hvor mange vi bliver.

Tid & Sted: D. 28/02 fra kl 19.30-21:30 i Christianshavns Beboerhus, Dronningensgade 34, 1420 København.

De første grøntsager og endnu en plante-træer-dag den 15 marts 2020

Så har Nanna og Christopher fået købt de første frø og såjord hjem, og de glæder sig til rigtigt at kunne komme i gang med grøntsagerne! Hvidløgene, som blev sat i efteråret står nu smukt på marken og stritter grønt.

Da foråret på forunderlig vis tyder på at være over os, nærmer tiden sig også for at gøre plads til de kommende spæde grøntsager. Lige nu står markerne fulde af efterafgrøder, og har udført deres arbejde til perfektion. I et historisk vådt efterår har de forskellige efterafgrøder med deres levende rødder holdt godt på jorden og dens næringsstoffer, og ikke mindst holdt gang i jordens mikrobielle liv.

Nu er tiden dog kommet til, at disse efterafgrøder skal fjernes, så de kan give plads til de første grøntsagsafgrøder, som vi planlægger at begynde at så og udplante i marts måned afhængigt af vejret. Vi vil derfor meget gerne se jer søndag d. 15 marts, hvor vi vil plante endnu flere spiselige træer. Vi regner med ca. 90 nye spiselige træer blandt andet til vores fugle på Lerbjerggård. De skal nemlig også have det godt!

Arbejdsopgaverne vil selvfølgelig forme sig efter, hvordan vejret arter sig, men vi håber på, at kunne forme bede, samle sandsække, udplante og så urter, så der bliver rigeligt at give sig i gang med.

For jer som har tid og lyst skriv til Christopher senest d. 8 marts på:
chris-gren_96@hotmail.com så vi ved, hvor mange opgaver vi skal have klar.
Sæt kryds i kalenderen, pak en madpakke og det varme arbejdstøj. Husk på at selv familiens mindste er hjertens velkommen til at være med! Vi sørger som altid for kaffe, the, saft og kiks.

Tid & Sted: D. 15/03 fra kl 10:15-15:00 på Lerbjerggård. Melbyvej 129. 3370 Melby. Der går S-tog fra København kl. 08:33, linie A mod Hillerød med skift I Hillerød kl. 9:20 med ankomst i Melby 09:54. Lerbjerggård er 1 minuts gang fra stationen.

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]