Nyhedsbrev # 30 – Plant Skovlandbrug 18. Januar & Nyt Om Renovering

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kære medlemmer

Frem med kalenderen! Vi skal have plantet vores skovlandbrug d. 18 januar

Markerne er plantet til med efterafgrøder, så nu er det tid til at få plantet en skovhave på marken længst væk fra huset. Vi skal plante inden frosten sætter sig fast i jorden, og Nanna og Christopher har lavet en plan for et væld af forskellige frugttræer, nøddetræer og bærbuske til vores kommende skovlandbrug (se listen nederst i nyhedsbrevet). Skovlandbruget bliver beskyttet af det nye vildthegn, der blev sat op på den over juleferien. Ingen tid at spilde, vi har jo en klimakrise vi skal kæmpe positivt imod 🙂

For jer som vil hjælpe til, eller lære at plante træer og buske, der kan optage en masse CO2 og som på sigt kan give os dejlige frugter, nødder og bær, inviterer vi til årets første frivillige arbejdsdag den 18. januar 2020 fra kl. 10 til kl. 16. Hvor mange træer vi kan få plantet på én dag kommer an på, hvor mange tilmeldte vi bliver, så derfor tilmeld jer senest mandag den 13. januar til Christopher på chris-gren_96@hotmail.com så vi ved, hvor mange træer vi skal have klar.

Sæt kryds i kalenderen, pak en madpakke og det varme arbejdstøj, men vær forberedt på, at hvis jorden er stivfrossen bliver vi nødt til at udskyde plantning. Husk på at selv familiens mindste er hjertens velkommen til at være med! Vi sørger som altid for kaffe, the, saft og kiks.

Renovering af hovedhus
Som nogle af jer måske kan huske, udsendte vi d. 29 juni nyhedsbrev om, at vi desværre havde konstateret noget svamp under renoveringen af hovedhuset. En prøve blev sendt til Dansk miljøanalyse for videre undersøgelse, og det viste sig desværre at være hussvamp.

Vi lejer som bekendt med en forkøbsret af Liljeborg ejendomme (jf. pressemeddelelse 1 juni, se hjemmeside under ”Nyheder”). Liljeborg har nu gennemgået hele huset fra A-Z og foretaget flere svampeprøver og har vurderet, at det bedste er at bygge et nyt hovedhus.

Det betyder desværre, at vi skal sige farvel til det gamle hovedhus. Den helt utroligt gode nyhed er imidlertid, at Liljeborg Ejendomme har tilbudt at opføre et nyt hovedhus med en forvalterbolig til Nanna og Christopher i den ene ende og et stort foreningslokale med toilet og rørføring m.m. til køkken til foreningen i den anden ende, sådan som det var tanken med det oprindelige hovedhus. Der vil desuden blive stillet en pavillon op til vores foreningsaktiviteter engang i maj. Det er vi meget glade for, for det betyder, at vi går en sommer i møde sammen med mulighed for at tage hul på vores fælles foreningsaktiviteter.

Opførslen af det nye hovedhus påvirker ikke vores oprindelige aftale, så vi kan fortsat leje med en forkøbsret til samme aftalte pris. En stor tak til Liljeborg Ejendomme for deres enorme støtte og ønske om at hjælpe jer og Andelsgaarde godt på vej, så vi alle sammen kan bidrage positivt med at vise en ny bæredygtig vej!

I vil naturligvis være de første til at høre mere om, hvornår byggeriet starter, og hvordan det kommer til at påvirke vores gang på gården. Og når vi kommer dertil, vil I naturligvis også blive inviteret til at male og indrette det nye hovedhus.

Bragende godt nytår til alle
Bestyrelsen vil gerne sige tak for 2019, og ønske alle et rigtig godt nytår i 2020!

Tak til alle medlemmer, der gør en forskel, hver eneste dag. I aner ikke hvor meget det betyder, at møde jer rundt omkring i landet, og høre, at I er med hele vejen, og støtter vores frivillige arbejde. Det giver ikke bare god energi, men også håb om, at vi kan udrette endnu mere sammen.

Tak til Nanna og Christopher, der knokler på i Melby og skaber mirakler i jorden hver eneste dag. Vi skylder jer alle sammen så meget tak for jeres kæmpe arbejde, jeres mod og jeres store tålmodighed med alle os landbrugsamatører og klimatosser;-)

Tak til Hjalte, der har hjulpet til med alt fra snedkeropgaver til at arrangere foredrag her over vinteren.

Tak til Sofie, der har været praktikant i efteråret, hvor hun har stået for den medlemsundersøgelse I har bidraget til. Nu hjælper Sofie med at svare på e-mails og andet administrativt arbejde

Tak til Claus, som sender den ene fondsansøgning ud efter den anden.

Tak til ALLE jer der har bidraget med hænder, hoveder og hjerter i 2019! Andelsgaarde er DIG!

Vi glædes os til at se jer alle sammen i det nye år!

De bedste hilsner, bestyrelsen

Til de nysgerrige, så er det følgende familier og sorter som skal plantes

Æbler: Rød ananas, Elstar, Rød Ingrid Marie, Elise, Discovery, Rød Aroma, Cox Holstein, Guldborg, Rød Belle Boskoop og Fillipa,

Blommer: Opal, Victoria, Valor, R.C. Quillins og R.C. alm. Grøn

Kirsebær: Merton, Sunburst, Stella, Van, Sam Nordanvik, Lapins og Sweetheart

Saskatoon: Mandam, Northline, Martin og Smokey

Hassel: Lambert Filbert, Cosford og Halleske kæmpe

Kastanje: Marigoule

Valnød: Fernor

Pærer: Herrepære, Clara Friijs og Grev Moltke

Abrikos: Orangered og Goldrich

Fersken: Avalon, Benedicte og Frost

Hindbær: Polka, Autum Bliss, Fallgold, Mormorhallon, Glen Ample og Golden Queen

Solbær: Venny, Ben Gairn, Big Ben, Titania og Narve viking

Solstik

Aronia

Ribs: Hvid Hollandsk, Rovada og Zitavia

Stikkelsbær: Captivator, Tatjana og Achilles

Sølvblad

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]