# 12 Nyhedsbrev – To gode nyheder:
Lerbjerggård + Nanna & Christopher.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

 

To gode nyheder: Lerbjerggård + Nanna & Christopher

Kære medlemmer.

Hvor har vi glædet os til at kunne skrive til jer alle med hele to gode nyheder: Vi har fået vores første Andelsgaard!!!!! Og vi har fundet vores første forvaltere!!!!!

Lerbjerggård i Melby
Gården først: I forrige uge underskrev vi en aftale om leje med forkøbsret på den helt rigtige første Andelsgaard. Den ligger i Nordsjælland kun 2 minutters gang fra Melby Station. Der er 5 hektar jord til gården, som står klar til at dyrke, når de tidligere ejere har høstet deres kartofler senere på året. Gården har fire længer med rigelig plads til både forvalterbolig og fælleslokaler. Som en ekstra bonus er der en smuk udsigt over markerne og kun 10 minutter på cykel til stranden.

Nanna og Christopher
Nyhed nummer to er ligeså god som den første: Det første forvalterpar hos Andelsgaarde er Nanna Ammentorp Vejlø Thomsen og Christopher Lieblein Lundgren, der snart er færdiguddannede fra Kalø Økologisk Landbrugsskole. Nanna og Christopher vil stå for Lerbjerggårds klimavenlige grøntsagsproduktion, der vil levere mere end 30 forskellige afgrøder og endnu flere forskellige sorter. Jorden har været konventionelt dyrket og skal omlægges, så vi kan blive økologisk certificeret – og vi skal i gang med at forøge biodiversiteten markant.

Nu starter vi den månedlige indbetaling – og vi kigger mod Fyn og Jylland.
På generalforsamlingen i april besluttede vi at overgå til månedlige indbetalinger på 150 kr. så snart, der var fundet en gård. Ved samme lejlighed besluttede vi, at alle medlemmer kun binder sig til at betale i 12 måneder (i stedet for 36 måneder).

Vi har brug jeres hjælp: Gå ind på www.andelsgaarde.dk, hvor I vil se den nye hjemmeside. Forny jeres medlemskab ved at taste alle oplysninger ind igen under ”Bliv medlem”. Tilmed jer og gå til betaling. Så begynder den månedlige indbetaling.

Vi er over 1500 medlemmer, så der skal ikke meget hovedregning til for at regne ud, at hvis vi handler solidarisk er vi straks videre til Fyn og Jylland for at finde de næste gårde.

Åbent hus lørdag den 22. juni
Alle medlemmer er velkomne til åbent hus på Lerbjerggård lørdag d. 22 juni kl. 13-15. Adressen er Melbyvej 129, 3370 Melby. Toget går lige til døren og det tager kun 1 time og 30 min fra Københavns hovedbanegård. Ca. 2 timer med bil fra Odense, og for jer som kommer via Sjællands Odde med færgen kun 1 time over Rørvig-Hundested.

Vi har brug for jeres gode idéer og input, for nu er gården jeres! Derfor håber vi at se så mange som muligt den 22 juni. Tag en madpakke med, lidt at drikke og et par badebukser, hvis vejret er godt.

Og husk: Gå ind på den nye hjemmeside og forny jeres medlemskab! Alle oplysninger skal gen-indtastes, navn, adresse mv. Vi kunne desværre ikke gøre det anderledes.

Mange hilsner fra
Rasmus og Ida Willig, Helene Bjerre- Nielsen, Kristoffer Tejlgaard, Morten Dall, Phie Amboe og Anders Morgenthaler, og alle andre gode kræfter som har hjulpet til.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]