Nyhedsbrev #82: Knald på byggeri, årets julegaveidé og klagesag mod Skat

Tjuhej, hvor går det stærkt i Andelsgaarde

Det kan godt være at sæsonen på gårdene er slut. Men den indvendige del af drivhuset på Lerbjerggård er ved at blive gjort færdig og står nu næsten klar med toilet og køkken. Den frivillige byggegruppe har knoklet og lagt gulv rundt om de gamle grisestier. Markhuset til Nanna og Christopher har fået stråtag, og er nu helt færdigt – og bliver uden tvivl Danmarks flotteste stalddørsbutik, kun bygget af genbrugsmaterialer, træ og stråtag.

Vi glæder os til at invitere til housewarming i de to bygninger på Lerbjerggård i det nye år.

Der sker også ting på Fyn: Vi har fået revet det faldefærdige stuehus ned på Spaanbrogård, og nu er vi ved at sikre de eksisterende bygninger. På den måde gør vi klar til endnu en stalddørsbutik med Sifs og Andreas’ friske grøntsager og frugttræer.

Og på Brinkholm har Nikolaj og Zoe med hjælp fra flere frivillige renset halvdelen af stuehuset for tapet, gamle lofter – og wupti, så kom der også et gammelt smukt gulv frem under et lag af plastikparket. Der er også energirenoveret med smukke forsatsrammer i stueetagen.

Klimajulegave til børn og børnebørn?

Årets julegave-idé er et medlemskab af Andelsgaarde. Hvis I vil give sådan et til børn eller børnebørn, så kan I hente et gavekort her og printe det derhjemme:

Download Gavekort – Andelsgaarde.dk

Vi kører også en jule- og nytårskampagne på de sociale medier, og I skal være mere end velkomne til at dele det glade budskab, så vi bliver endnu flere:

Link til kampagne

I kan også købe ind til den regenerative julemiddag på Grønt Markeds julemarkeder på Vesterbro og Nørrebro søndag den 11. og 18. december kl 10-15. Nikolaj og Zoe fra Brinkholm står og tager imod jer og ønsker glædelig jul med gode grøntsager. Læs mere under Det sker – Andelsgaarde.dk

Støtte til golf, men ikke til klimakampen?

Vi kæmper fortsat med Skat for at donationer kan blive fradragsberettiget for privatpersoner og virksomheder (selve medlemskabet kan vi ikke gøre noget ved). Selv danske golfklubber har opnået godkendelse som almennyttige foreninger, men i en tid med klima- og biodiversitetskrise, mener Skat altså fortsat ikke, at Andelsgaarde gør noget for en bedre jord! I Frankrig har aktivister fyldt cement i golfhullerne for at demonstrere imod at der blev vandet, mens Frankrig oplevede den værste tørke nogensinde. Vi beder bare om at blive godkendt, og her kan I hjælpe. Det kræver nemlig, at minimum 100 personer bidrager med mindst 200 kr. I kan støtte op med en donation, gerne inden 14. december, hvilket kan gøres på to måder:

Overføre 200 kr. til Foreningen Andelsgaarde på Mobilepay: 18013. Husk at skrive dit fulde navn i kommentarfeltet.

eller

Overføre 200 kr. til Foreningen Andelsgaardes konto i Merkur Andelskasse: reg. 8401 og kontonummer: 1524059. Husk at skrive dit fulde navn i kommentarfeltet.

Hvis vi efterfølgende bliver godkendt af Skat, kan I få fradrag for donationen. Det kræver imidlertid, at man opgiver sit fulde navn, adresse og CPR nummer i kommentarfeltet ved indbetalingen, ellers kan Skat ikke registrere det. Men det er KUN, hvis man vil have fradraget for de 200 kr., at man skal opgive adresse og CPR nummer!

Alle donationer går ubeskåret til klagesag mod Skat samt naturgenopretning.

Rigtig god jul til jer alle. Tak for et fantastisk år, som ikke mindst bød på en ny gård i form af Brinkholm. Vi vender tilbage med meget mere nyt i januar.

Bedste hilsner

Sofie, Jacob og bestyrelsen

Følg os på sociale medier
Facebook
Instagram
Linkedin
Twitter