Nyhedsbrev #94: Endnu en gård – nu på Fyn!

Kære gårdejere

Vi kan ikke få nok og har nyt om endnu en samarbejdsgård, denne gang i Odense. Og med forårets komme er der for alvor ved at komme gang i Det Sker kalenderen. Læs med forneden og glæd jer sammen med os.


Vores sjette gård: Den Lille Mark i Odense

Der er blevet taget rigtig godt imod ideen om samarbejdsgårde. Vi er stadig høje over den store opbakning til februars arrangementer i hhv. Aarhus og Ebeltoft, og der er fuld gang i sæsonforberedelserne på både Høsteriet og Jordbruget Soldug, ligesom på vores tre øvrige og velkendte gårde.

Det er derfor en kæmpe glæde at kunne præsentere endnu en gård. Det drejer sig om Den Lille Mark, som ligger i udkanten af Odense og skal forvaltes af Moanna. Nogle af jer kender måske allerede Moanna, da hun i 2022 var i praktik hos Nanna og Christopher på Lerbjerggård som led i hendes uddannelse fra Den Regenerative Jordbrugsskole.

Den Lille Mark ligger i det sydlige Odense. Det er planen, at der skal dyrkes over 100 forskellige sorter af grøntsager, urter og blomster efter regenerative principper. Målet er at skabe et levende bylandbrug, der skal nære mennesker med forbindelse til maden, jorden og jordbrugeren. Vi er meget glade for at kunne levere på vores løfte om at sætte yderligere skub på det grønne generationsskifte. Og vi er glade for at kunne sige ”velkommen tilbage” til Moanna!

Vi holder et fyraftensmøde på Odense Hovedbibliotek torsdag den 21. marts kl. 16.30-18.00. Her kan I møde Moanna og høre mere om planerne med Den Lille Mark. Læs mere om det arrangement her.

Læs mere om Den Lille Mark på vores hjemmeside:
Vores gårde – Andelsgaarde.dk
– her står også adresse m.m.

I kan følge Moanna og Den Lille Mark på SoMe:
Instagram / Facebook


Gang i kalenderen

Der er ved at komme rigtig godt gang i vores ‘Det Sker’ Kalender. Her kan I læse om vores nye foredragsrække ’Foredrag med bid i’, filmklubben ’Grønne Drømme’, påskefrokost på Lerbjerggård, Åbent hus på Høsteriet, vores nye koncept ”Nørd med forvalterne”, hvor man kommer helt tæt på og sanser mikrolivet i landbrugsjorden, og selvfølgelig Farmer Fitness og markvandringer på gårdene og meget, meget mere: Det sker – Andelsgaarde.dk

Nu hvor vi er seks gårde, kommer kalenderen til at bugne – så hold løbende øje med nyt. Det er et arrangementsprogram, der kun kan lade sig gøre, fordi vi har nogle helt utroligt dygtige forvaltere og verdens sejeste frivillige, der tænker kreativt, drømmer stort, stiller op og spreder god grøn energi.


Generalforsamling 2024

Vi holder generalforsamling på Krogerup Højskole søndag den 7. april. Der kommer en officiel indkaldelse i et kommende nyhedsbrev, men sæt x i kalenderen allerede nu.

Bedste hilsner

Sofie, Jacob og bestyrelsen