Nyhedsbrev 88: Flot medlemsfremgang og gang i kalenderen!

Kære gårdejere

I 2022 fik vi 55% medlemstilvækst, og vi fik næsten holdt 100 små og store arrangementer. Alt fra frivillig farmer fitness til pop up restaurant i marken, byggedage og grøntsagsmarkeder. Og nu er vi for alvor i gang med den nye sæson. Det hele bimler og bamler på gårdene,

Her bringer vi nyt om muligheden for at komme ud og arbejde frivilligt nogle timer på gårdene eller tage del i de mange arrangementer, der er planlagt. Vi vil så meget med jer, så der er mange datoer at holde styr på. Så frem med kalenderen og se om I kan klemme en dag ind 🙂

Åbent hus på både Fyn og Sjælland

Vi kalder til åbent hus hos Sif og Andreas på Spaanbrogård lørdag den 13. maj. Det bliver fulgt op af åbent hus hos Nanna og Christopher på Lerbjerggård lørdag den 3. juni. Åbent hus er en hyggelig og fantastisk måde at møde en masse andre medlemmer på – og man må hellere end gerne tage venner og familie med.

Hvis ikke I tager det offentlige og vil spare lidt på transportbudgettet, så tjek muligheden for evt samkørsel ud her: Andelsgaardes samkørselsgruppe | Facebook

Farmer fitness på alle tre gårde

Kom og vær med, når der skal arbejdes i marken eller gøres pænt på gårdene. Det er så sundt for både sjæl og legeme. Alle dage fra kl. til kl. med frokostpause mellem. Husk at medbringe en lille madpakke. (husk at afstemme det med togene)

Lerbjerggård: 18. maj, 27. maj, 10. juni og 24. juni

Brinkholm: 17. maj, 18. maj og 19. maj.

Spaanbrogård: 20. maj og 17. juni.

Meld jer til hos Sofie på info@andelsgaarde.dk, så vi ved, hvor mange, der kommer.

Markvandringer

Hele sommeren er der markvandringer på alle tre gårde. Det foregår hver lørdag kl. 11 i juni, juli og august. En markvanding tager ca. en times tid. Det er alletiders chance for at møde jeres forvaltere, se jeres gårde og høre om de spændende dyrkningsmetoder, som vores dygtige forvaltere bruger for at genskabe jordens sundhed. Tag gerne en ven med, som endnu ikke er medlem – man bliver solgt til Andelsgaarde, når man har været med på en markvandring!

Sæson for markeder

Nu begynder sæsonen også for markeder og også her er dine gårde med. Grønt Marked i København startede op i weekenden og fortsætter på skiftende adresser helt til december; her kan du møde Nikolaj og Zoe fra Brinkholm og købe deres fantastiske grøntsager og mel. Næste gang er på Litauens Plads på Vesterbro søndag den 14. maj kl 10-15.

På Torup Marked kan du købe grøntsager fra Nanna og Christopher fra Lerbjerggård, første gang lørdag den 10. juni kl 10-15.

Og hos Andelsgaarde holder vi desuden vores helt eget farmers market i Demokrati Garage på Rentemestervej 57, 2400 Kbh NV. Her vil vores forvaltere komme ind på skift og sælge deres grønt. Det bliver en fredagsbar med både grøntboder, mad, øl og forskellige aktiviteter. Første gang fredag den 26. maj kl 16-19. Det skal i bare med til. Det er en fest!

Andelsgaarde i samarbejde med Krogerup Højskole i uge 28

Vil du have inspiration til bæredygtigt havebrug? Blive klogere på klima, biodiversitet og den danske natur? Og møde mennesker med samme interesse som dig selv i fantastiske omgivelser?

På Krogerup Højskoles sommerkursus, Når naturen kalder,  kan du opleve et herligt miks af foredrag, workshops, højskolesang og festivitas. Alt sammen tilsat lækker, bæredygtig mad, ølsmagning med Kølsters Malt & Øl – og havbad i Øresund. Krogerup samarbejder med Andelsgaarde, så vi skal selvfølgelig også i køkkenhaven med Lerbjerggårds forvaltere, Nanna og Christopher.

Der er mulighed for at deltage i kurset med overnatning eller som dagselev. Medlemmer af Andelsgaarde får 350 kr. i rabat på kurset.

Se det fulde program og alle ugens workshops på www.krogerup.dk/korte-kurser/naturen-kalder.

Ind i maskinrummet
Før vi gik i gang med den mere formelle del af generalforsamlingen, holdt en del af holdet bag Andelsgaarde et oplæg om maskinrummet i vores forening. Det har vi optaget, og I har nu mulighed for at høre om udviklingen på gårdene, medlemsengagement, mediestrategi og visionerne for fremtiden. Brug linket herunder, optagelsen varer 46 min og vil være tilgængelig de næste par uger 🙂

https://us06web.zoom.us/rec/share/dXkzobMRW1MQIXym0zR_ono-GDtZvaw61h11FTAGrykW-5jqmhidiAEISuOWo9dN.MN_VKWdAMRV9KMBN?startTime=1681645009000

Kode: Andelsgaarde2023!

Det var meget info og mange datoer. Men husk at vores hjemmeside er til for jer. Her finder I bl.a.: adresser og nærmere info om alle arrangementer på ’Det sker’ og ikke mindst mødereferater og månedlige orienteringer under ’Om os’.

Bedste hilsner fra Sofie, Jacob og bestyrelsen