Nyhedsbrev #85: Påskefrokost, farmer fitness og nyt naturpleje-laug

Kære gårdejere.

En ny sæson er på trapperne, og vi glæder os uendeligt meget til se livet pible op ad jorden. En ny sæson betyder også nye arrangementer, og her har vi nyt til jer om aktiviteter på Lerbjerggård samt invitation til at være med i et naturpleje-laug på Brinkholm.

Gang i arrangementskalenderen

Vi er i fuld gang med at udvikle nye arrangementer, og forvalterne byder ind med frivillige arbejdsdage. I kan læse mere og tilmelde jer via arrangementskalenderen: Det sker – Andelsgaarde.dk.

Her er bl.a. nyt om:

Påskefrokost med Rødder på Lerbjerggård den 6. april (forkøbsret for hurtige medlemmer indtil 17. marts)

Farmer fitness på Lerbjerggård den 25. marts, 6. april, 7. april, 5. maj samt flere senere datoer

Høslæt på Lerbjerggård den 15. april

Naturpleje-laug på Brinkholm

På Brinkholm er vi netop ved at etablere en mindre sø. Men vi stopper ikke dér. Sammen med naturgruppen ønsker vi at tage yderligere godt 5 ha ud til naturpleje. Vi vil sætte et par køer ud, som skal græsse på området nord for Tryggevælde Å, da de er gode naturplejere og er med til at øge biodiversiteten.

De kære køer passer sig selv langt hen ad vejen, men kræver dog et kort, dagligt opsyn. Projektet afhænger af, om vi kan stable et naturpleje-laug på benene – et laug vi hermed inviterer jer medlemmer til at være med i.

Man forpligter sig ikke til mere, end man har tid til – en gang eller to eller tre i kvartalet. Selve opsynet vil ikke tage lang tid, og I vil selvfølgelig få oplæring. Mødet med køerne kan kombineres med en dejlig gåtur langs trampestien ved Tryggevælde Å, indkøb af friske grøntsager hos Nikolaj og Zoe – og måske en overnatning i vores shelter ved åen. For jer, der endnu ikke har været på Brinkholm, minder vi om, at man kan tage cyklen med i toget til Lille Linde St, hvorfra der blot er en kort cykeltur til gården.

Meld jeres interesse hos Sofie på info@andelsgaarde.dk – så hører I nærmere.

Bedste hilsner Sofie, Jacob og bestyrelsen