Nyhedsbrev # 24 – Snart Skal Vi Også I Gang Med Skovlandbrug På Lejrbjerggård

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Efteråret er godt i gang, og vi glæder os over, at markens efterafgrøder har vokset sig store, så de kan holde på vores lette jord i efterårets blæse- og regnvejr og endnu fodre mikrolivet i jorden. Efter et hold medlemmer tog den hårde tørn med at fjerne kvikgræs i marken, har Nanna og Christopher etableret de første permanente bede og skal til at sætte hvidløg til næste års høst.

Hegnsweekend
Sidste arbejdsweekend på gården påbegyndte vi opsætningen af et 180 cm højt vildthegn omkring vores kommende grøntsagsmark, da vi har en masse salat-elskende hjorte i området. Der blev gravet, hamret og stampet i fællesskab, og halvdelen af pælene står nu flot rundt om marken.

Vi kan dog stadig bruge hænder til at sætte den resterende anden halvdel af pælene i jorden og få hegnstråden hamret på plads. Derfor inviterer vi til hegnsweekend d. 9.-10. november fra kl. 10 til kl. 16.

Skovlandbrug
Christopher og Nanna er i fuld gang med at udforme en plan for plantning af træer og buske til gårdens fremtidige skovlandbrug på den næste mark. Her skal plantes frugt- og nøddetræer, bærbuske samt hjemmehørende arter af nyttetræer, der gavner det vilde liv i skovlandbruget. Nu er vejret heldigvis snart koldt nok til, at vi kan få plantet de første barrodstræer, og derfor vil der i de kommende måneder vinteren over blive inviteret til træplantedage. Den første dato meldes ud inden længe.

Hvis I har lyst til at deltage i arbejdsweekenden 9.-10. november – enten en enkelt dag eller flere dage – kan I tilmelde jer hos Hjalte på e-mail hjaltebetak@gmail.com. Husk madpakker og praktisk tøj – vi står som altid for noget varmt at drikke og noget sødt til tanden.

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]