Nyhedsbrev # 23 – Tor Nørretranders og fondsansøgninger

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Tor Nørretranders lancerer sin nye bog med titlen Samfundsglæde hos Andelsgaarde på Den Grønne Friskole d. 23 oktober 2019.
Tor Nørretranders har skrevet en ny bog med titlen Samfundsglæde, som handler om det fantastiske ved at opbygge samfund, landbrug, foreninger og alt det andet, vi nogle gange glemmer, binder os sammen. Vi kunne derfor ikke tænke på nogen bedre end Tor til at skyde vores nye foredragsrække i gang.

Lerbjerggård er som bekendt under renovering og derfor har vi fået lov til at låne lokale hos Den Grønne Friskole her i vinterperioden. Der vil være varm kaffe og the til foredraget og ikke mindst mulighed for at købe et signeret eksemplar af Tors nye bog.

Vi vil også fortælle jer om det seneste nye fra Andelsgaarde og dyrkningen af jorden omkring Lerbjerggård.

Vel mødt til det første foredrag i Andelsgaardes nye foredragsrække. Foredraget er åbent for alle medlemmer, og som medlem kan man tage en gæst med som er måske er interesseret i at blive medlem 🙂

Fondsansøgninger på rette vej
Der er blevet skrevet mange fondsansøgninger i denne måned, og den første har givet pote! Vi har nemlig fået 25.000 kr. til materialer og værktøj, og sender en stor tak til Fogs Fond for deres flotte bidrag. Nu vil vi have langt flere redskaber til haven og ikke mindst markerne, når de eksploderer med grøntsager og andet godt til foråret.

Vi har som bekendt også sendt en stor ansøgning til Underværker under Realdania om midler til at rejse et større drivhus, der kan fungerer som fælleshus. Vi er takket været jeres mange likes og delinger gået videre til bedømmelse! Det er en kæmpe hjælp, når vi løfter i flok. Nu håber vi bare på et positivt udfald.

Herudover har vi ansøgt yderligere 4 fonde, og når vi har trukket vejret og holdt efterårsferie går vi straks i gang med at søge igen. En særligt tak til vore medlem Claus, som har lagt rigtig mange kræfter i ansøgningerne.

Program for Andelsgaardes foredrag #1: Tor Nørretranders d. 23 oktober 2019.
19:30-20:00 Orientering om Andelsgaarde ved Formand Rasmus Willig.
20:00-21:30 Foredrag ved Tor Nørretranders om Samfundsglæde
21:30-22.00 Tak for i aften

Sted: Den Grønne Friskole, Amager. Adressen er Strandlodsvej 40, 2300 København S, 5 minutters gang fra Lergravsparkens metrostation (M2)

Tor Nørretranders (f.1955) er en dansk faglitterær forfatter. Han blev et kendt ansigt i Danmark som redaktør af Danmarks Radios videnskabsprogram Hvælv fra 1986 til 1989, der blandt andet introducerede fraktaler for den almindelige dansker. Nørretranders store gennembrud som forfatter kom med bogen Mærk Verden.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]