Nyhedsbrev # 79: Markeder, medlemsundersøgelse og sociale medier

Kære gårdejere

Vi håber I har haft en fantastisk sommer!

Høstmarked med craaazy cykler

Søndag den 4. september er der høstmarked på Brinkholm fra kl 11-15. Her kan I komme på markvandring med Nikolaj, på tur langs Tryggevælde Å med naturgruppen og købe de skønneste grøntsager. Børnefamilier og andre legesyge sjæle kan muntre sig med Hans’ gakkede cykler. Udover at være meget aktivt medlem af Andelsgaarde er Hans også cykelbygger, og har man ikke set eller prøvet Hans’ cykler, så er det i sig selv hele turen værd. Det er muligt at købe mad. Adressen er Kulagervej 23, 4653 Karise.

Mød alle dine forvaltere

Fredag den 23. september kan I for første gang nogensinde møde forvalterne på alle vores tre gårde på samme tid, når vi afholder Andelsgaarde Farmers Market i Demokrati Garage på Rentemestervej 57, 2400 København NV. Kom forbi efter fyraften, skyd weekenden i gang med noget koldt at drikke og tank grønt op til weekenden. Det varer fra 16 til 19, og der vil også blive lavet mad baseret på forvalternes grønt.

Markederne i København og Torup fortsætter hen over efteråret. Her kan I flere gange om måneden købe grøntsager direkte fra jeres søde og dygtige forvaltere. Fra jord til bord uden omveje! 

Se mere på den vigtigste kalender i jeres liv som gårdejere: Det sker – Andelsgaarde.dk

Farmer Fitness 

Kom til frivillig farmer fitness på Brinkholm den 3. september og hjælp Nikolaj og Zoe med at høste og måske svinge kalkkosten på en af længerne. Duk op kl 10.15 og husk madpakke, en vanddunk samt godt humør. Tilmelding til Sofie på info@andelsgaarde.dk

Medlemsundersøgelse

Vi vil gerne vide lidt mere om jer. De næste par måneder er vi så heldige at have Tobias ombord i en virksomhedspraktik. Tobias er etnolog og vil lave en medlemsundersøgelse og vil i den forbindelse også gerne lave en række interviews. Vi håber, at I vil hjælpe Tobias og os med undersøgelsen.

Skriv til tobiashenriksen27@gmail.com, hvis I vil stille op til interview. Det vil være en stor hjælp i vores arbejde med at lave en endnu bedre forening!

Vi udvider på de sociale medier

Vi opruster ikke kun på markerne i de her måneder, men også på de sociale medier. Det gør vi, fordi vi skal række længere ud og oplyse langt mere om Andelsgaarde, og hvordan vi kan handle konkret på klimakrisen. Hektar for hektar. Vi oplever, at der er rigtig mange, som er glade for Andelsgaarde, fordi vi ikke kun agerer som en traditionel interesseorganisation, men faktisk handler konkret. I stedet for kun at påpege at der skal plantes flere træer, planter vi dem faktisk. Men der er stadig mange, der ikke kender til Andelsgaarde, så vi har udvidet markarealerne med Twitter og Linkedin, samtidig med at vi naturligvis fortsat er på Facebook og Instagram samt Youtube med vores kampagnefilm. Tak til jer, der har presset på for at vi skal være på alle platforme!

Vi har flere frivillige i foreningen, der producerer indhold til de sociale medier, men er du journalist, dygtig på de sociale medier eller grafiker og har lyst til at bidrage, så skriv til jacob@andelsgaarde.dk – vi vil nemlig skrue op for vores oplysningsindsats. Landbruget står, ifølge miljøorganisationerne Noah og Greenpeace, for mellem 33 og 44% af de samlede danske klimaskadelige udledninger. Men landbruget kan også binde CO2, når bare vi dyrker jorden regenerativt, planter skov og etablerer skovlandbrug. Den viden skal alle have tilgang til. Der er nemlig rigtig mange ting, som der ikke diskuteres eller oplyses om i den offentlige debat.

Mændene ejer jorden, kvinderne har løsningen

Vores forperson Rasmus Willig har fx lige skrevet om, at det kun er 3% af kvinderne som ejer landbrugsjorden i Danmark. Det er ikke kun en uretfærdig ulighed, men også noget skidt fordi kvinder lever mere grønt, og noget tyder på, at de også dyrker jorden mere bæredygtigt. Sådan er det imidlertid ikke for Andelsgaarde. Sidste vi kiggede i medlemsdatabasen, var vi ca. 60% kvinder og 40% mænd. I kan læse Rasmus’ vigtige artikel her:

https://klimamonitor.dk/debat/art8925746/M%C3%A6ndene-ejer-jorden.-Kvinderne-har-l%C3%B8sningen

To ting vi vil bede jer om 

Vi vil gerne bede jer om at dele Rasmus’ indlæg på de sociale medier. Jo flere delinger, desto flere bliver vi. Den kan deles herfra:

Facebook: Andelsgaarde – Opslag | Facebook

Twitter: https://twitter.com/andelsgaarde/status/1561601213476573185?s=20&t=AG6a30vcG465DGL2KXzoVg

Linkedin: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6967365102891114496

Vi vil også gerne bede jer om en anden ting: Hvis I får en rykkerskrivelse vedr. jeres månedlige betalinger, må I meget gerne tage hånd om det med det samme. Vores frivillige kassemester Iain er venligheden selv og hjælper gerne, hvis det driller. Men vi bruger rigtig lang tid på at sende påmindelser og håndtere betalinger på pause – tid som vi hellere vil bruge på at plante træer.

Bedste hilsner

Sofie og Jacob

Følg os og vores forvaltere på sociale medier

Andelsgaarde

Facebook: Andelsgaarde | Facebook

Instagram: Andelsgaarde (@andelsgaarde.dk) • Instagram-billeder og -videoer

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/81613597

Twitter: Andelsgaarde (@andelsgaarde) / Twitter

Nanna og Christopher, Lerbjerggård

Facebook: Nanna & Christopher, Andelsgaarde | Facebook

Instagram: Nanna & Christopher (@nanna.christopher.andelsgaarde) • Instagram-billeder og -videoer

Sif og Andreas, Spaanbrogård

Facebook: Sif & Andreas, Andelsgaarde | Facebook

Instagram: Sif & Andreas (@sif.andreas.andelsgaarde) • Instagram-billeder og -videoer

Nikolaj og Zoe, Brinkholm

Facebook: Brinkholm Andelsgaarde | Facebook

Instagram: Brinkholm (@brinkholm.andelsgaarde) • Instagram-billeder og -videoer